poniedziałek, 18 kwietnia 2011

Jajka na dwa farsze



Jajka mogą być faszerowane wszystkim! Wymieszać składniki, posmakować, nadać charakteru (wybrać jeden główny składnik, np. rybę, paprykę, pieczarki itd., co kto lubi), przyprawić. I pamiętać o kolorze oraz dekoracji, żeby wszystkie nie były takie same! Oto moja tegoroczna wersja:

1. Żółtka jaj ugotowanych na twardo, twarożek homogenizowany naturalny, nieco koncentratu pomidorowego i pasty paprykowej z tubki, słodka i ostra papryka do smaku, odrobina musztardy z gorczycą, sól; czerwona papryka do dekoracji.
2. Żółtka jaj ugotowanych na twardo, posiekany wędzony łosoś, kilka łyżek jogurtu naturalnego, sporo świeżego koperku, trochę soku z cytryny, sól.

2 komentarze:

  1. Jak zwykle pomysłowa Tamara!!!

    OdpowiedzUsuń
  2. Też tak myślę. Mogą być faszerowane wszystkim, co nie słodkie i jadalne ;-)

    OdpowiedzUsuń